Historia
↓
Gambero Rosso
Guardian of Tradition 2020
Pro approach and respect are the two concepts we associated with this family-run restaurant, active since 1978. In a scene of hundreds of noisy openings, and of sudden and silent closures, we believe that being constant is a primary value. Mancini wins the Guardian of Tradition award for the tireless work of valuing the best ingredients and attention in recipes. On the table, a fun ticket invites customers not to dip the vinegar in the olive oil. The cellar, perfectly managed by talented Giancarlo Clark, boasts 2,000 bottles, very deep on the vintages, among the most beautiful collections in Northern Europe. In the air only good things. Meals start with homemade sausages served in a pan (sopping up the sauce with bread is a must), or two fine slices of ham. The pastas are always well hand-stretched, when in season the truffles are authentic and served in classical fashion; excellent selection of olive oils and cheeses. Plus, Claudio Mancini is a fantastic host. Precious.
Vi VILL BeRÄTTA
HIStORIEn OM LA gAstronomia ItaliaNA
—
Mancini är urtypen av en restaurang där du tvekar innan du berättar om den för andra. Inte för att den skulle vara mindre bra utan tvärtom, för att den känns så speciell att du vill ha den för dig själv.
Men ta oss inte på orden, vi är den bästa italienska restaurangen i Sverige år 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 och 2024 enligt Gambero Rosso, Italiens motsvarighet till Guide Michelin.
Med stolthet och passion serverar vi väl genomtänkta och studerade smakkombinationer i dess enkelhet och fräschör. Vi anser att mat ska ha en påtaglig doft och intensiv smak. Därför tillagar vi alltid vår mat “a la minute”. Låt även vår Sommelier ge Er en exceptionell upptäcktsfärd i de italienska vindistrikten.
Personal
Claudio Mancini
Krögare
Giancarlo Clark
Sommelier / Maître D
Domenico Lobina
Head chef
Gambero Rosso
Three Forks 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024
This is the best Italian restaurant in Sweden. Everything smells like Italy. The cozy atmosphere, the intensity profile of the extra virgin olive oil, the texture of the pasta, the natural spicy character of aged pecorino or the balsamic breath of outstanding vinegars from Modena…
Vi är mycket stolta över att ha blivit utsedda som Sveriges främsta och den 26:e bästa italienska restaurangen i världen år 2019. Utmärkelsen delas ut årligen av den ansedda italienska online-matguiden 50topitaly.it som gjort en omfattande kartläggning av de italienska matserveringarna i världen. Vi har sedan 2019 bibehållit en plats på top 50-listan i världen.
Följ mancini på instagram
Få de senaste uppdateringarna i vårt Instagramflöde.