Winemakers Dinner
↓
WINEMAKERS DINNER – Onsdag 15 MAJ 2024 – 18:00
Mancini har i samarbete med vinproducenten Codero di Montezemolo och vinimportören Oenoforos glädjen att presentera en meny baserat på smaker och minnen från Italien.
Sedan 1340 har generation efter generation förvaltat både fastigheten och gården Cordero di Montezemolo. Egendomen ligger belägen i den västra delen av regionen La Morra, händelsernas centrum för Barolo och som inte minst är känt för att ha områdets högst belägna vingårdar som producerar viner av högsta klass.
Runt om i La Morra, Alba och Roero ligger de 51 hektar som producenten förfogar över och vingårdarna är planterade med främst Nebbiolo men även Dolcetto, Barbera, Chardonnay och Arnies som samtliga odlas enligt ekologiska principer.
Idag är det Alberto Cordero som ansvarar för gården och vinerna som produceras och både då som nu följer de en klassisk stil med finess där fokus ligger på att framhäva druva och växtplats.
Med lång erfarenhet av området och dess viner tillhör Cordero di Montezemolo, trots att dom flyger lite under radarn, toppskiktet av Barolos producenter.
Datum: Onsdag 15 maj 2024, kl 18:00
Plats: Restaurang Mancini, Tunnelgatan 1
OSA: Senast fredag 10 maj 2024
Telefon: 08 - 21 53 10
Pris: 2 100 kr
VÄLKOMMEN!
Claudio Mancini
OBS! Endast telefonbokning.
— MENU —
Welcome drink and finger food
Grissini Piemontesi e Prosciutto crudo
Gamberoni rossi al profumo d'arancie Siciliane
Sicilianska apelsindoftande, stora, röda räkor från Medelhavet (grönt ljus från WWF).
Langhe Arneis, DOC, 2023
Vitello Tonnato
Skivat kalvkött täckt med en krämig, majonnäsliknande sås som har smaksatts med tonfisk.
Langhe Chardonnay Elorio, DOC, 2022
Carpaccio di Bresaola di Chianina Toscana
Carpaccio av högsta kvalitet av italiensk Bresaola av Chianina kött från Val di Chianina i Toscana toppas med ruccolasallad, jungfruolja och hyvlad Parmigiano Reggiano.
Dolcetto d´Alba, DOC, 2022
Pappardelle al ragú di salsiccia
Pappardelle med salsicciaragú, en klassisk rätt från Italien.
Barbera d´Alba, DOC, 2022
Agnolotti del Plin
Klassisk köttfylld pasta från Piemonte på en crème av svart tryffel.
Langhe Nebbiolo, DOC, 2021
La nostra Cotoletta alla Milanese
Kalv på Milano-vis med grönsallad.
Barolo “Monfaletto”, DOCG, 2019
Barolo “Monfaletto”, DOCG, 2010
Guancia di Vitello
Gödkalvskind stekt i låg temperatur i tio timmar. Serveras med potatiscremé.
Barolo ”Gattera”, DOCG 2013
Bra
”Bra” ost från Piedmont.
Barolo “Enrico VI”, DOCG, 2009
Sorbetto di mele
Sorbet av röda äpplen! Vi lagar själva vår sorbet med enbart färska frukter utan konserveringsmedel, färgämnen eller bindningsmedel.
Följ Mancini på Instagram
Få de senaste uppdateringarna i vårt Instagramflöde.