mazzei.jpg

Winemakers Dinner

 
Mazzei
 

WINEMAKERS DINNER – Onsdag 24 SEPTEMBEr 2025 – 18:00


 

Mancini har i samarbete med vinproducenten Le Mazzei och vinimportören Vintedge glädjen att presentera en meny baserat på toscanska smaker och minnen.

I över sex århundraden har familjen Mazzei ägnat sig åt vinframställning, med en passion och ett engagemang som förts vidare från generation till generation.

Familjen Mazzeis främsta egendom, sedan 1435, är Castello di Fonterutoli i den södra delen av Chianti Classico-området. Idag är den högteknologiska vinkällaren, designad av Agnese Mazzei, ett verkligt mästerverk som gör det möjligt att förädla det noggranna arbetet med odling och urval som sker i vingårdarna. Vinifiering och lagring görs separat för varje vingårdslott, vilket ger viner med en enastående bredd av aromer och komplexitet. Alla huvudmoment – beskärning, uppbindning, avlövning, gallring av klasar och skörd – utförs manuellt och på olika sätt och tidpunkter för varje lott.

År 1997 förvärvade familjen egendomen Belguardo, i kullarna i den toskanska Maremma. Dess unika terroir och närhet till Tyrrenska havet ger viner från både inhemska och internationella druvsorter med stor karaktär. År 2003 tillkom Zisola, belägen i sydöstra Sicilien, till de två första egendomarna.


Datum: Onsdag 24 september 2025, kl 18:00
Plats: Restaurang Mancini, Tunnelgatan 1
OSA: Senast måndag den 22 september
Telefon: 08 - 21 53 10
Pris: 2 100 kr

VÄLKOMMEN!
Claudio Mancini

OBS! Endast telefonbokning.


 

MENU —

SAPORI DELLA TOSCANA

Panino con porchetta
En klassisk street food rätt från studenttider.
”Macka” med porchetta traditionellt tilllagad i vedugn.
Azisa, 2023

Gamberoni saltati in padella
Sauterade röda stora räkor från Medelhavet (grönt ljus från WWF) serveras på en bädd
av Couscous med krispiga grönsaker
Vermentino, 2024

Prosciutto Toscano Gran Riserva con Panzanella
Prosciutto Gran Riserva ”skinkans konung”
32 månader naturlagrad lufttorkad skinka med Panzanella:
bröd, tomat, gurka, rödlök och jungfruolja.
Ciliegiolo, 2024

Tartar di Chianina con Tartufo nero pregiato
Finhackad råbiff av filé från Chianina kon.
Tillreds med svart tryffel, kapris och citron.
Ser Lapo Riserva, 2021

Cacciucco alla Livornese
Klassiskt fiskrecept från Toscana.
Uer, torsk (Skrei), blåmusslor, vongole och färska Pachinotomater.
Vicoregio, 2021

Pici al ragù di cinghiale
Klassisk toscansk pasta som i Maremma med vildsvinsragú.
Badiola, 2021

Coniglio con crema di fagioli Cannellini
Rosmarindoftande kaninsadel lindad i Lardo di Colonnata serveras på en crème av Cannellini bönor.
Castello di Fonteruoli, 2019

Quaglia alla salvia e rosmarino
Vaktel med doft av salvia och rosmarin.
Siepi 2022 & Siepi 2021

Pecorino
Pecorino Toscano “Riserva del Fondatore” Caseificio Il Fiorino
Pecorino ost från Toscana med fikonkompott
Siepi, 2019

 

Följ Mancini på Instagram

Få de senaste uppdateringarna i vårt Instagramflöde.